Ebook Imprezy bobasa powstał z myślą o imprezach okolicznościowych niemowlaka/malucha, gdzie chciałabyś zrobić coś lepszego niż tort z pobliskiej cukierni, który będziesz mogła podać maluchowi. Przepisy przydadzą Ci się na pierwsze urodziny, weekendowe spotkanie z rodziną, poczęstunek dla maluchów. Są pyszne i zdrowe ! 🙂
Jakie słodkie przepisy znajdziesz w środku ?
- Bobasowy biszkopt do tortu
- Bobasowy tort na 1sze urodziny
- Pełnowartościowe dyniowe donuty
- Sernik truskawkowy
- Gofry jako spód pod sernik
- Tęczowe deserki
- (nie)codzienne ciasto ciasto marchwiowow owocowe
- Czekoladowe markizy z czerwonej fasoli
- Muffinkowe płatki śniadaniowe
- Klasyczna szarlotka
- Baby country
- Ciasto drożdzowe z owocami
- Karmelowe mleczne krówki
- Muffinkowe płatki śniadaniowe
- Ciasto kefirowe z kwaśnymi owocami
- Pieczony sernik dyniowy
- Budyń bez cukru
- Kisiel. bez cukru
- Galaretka bez cukru
Na Waszą prośbę rozszerzyłam ebook o wytrawne przepisy dla malucha i dzięki temu stworzyłam dla Was takie przepisy jak:
- Czosnkowe ślimaczki
- Jajka z musem z awokado
- Mini pizza
- Gofry meksykańskie
- Gofry z meksykańskim dipem
- Dyniulki
- Kotleciki drobiowe
- Pyszny czerwony krem
- Wytrawna tarta
- Pyszny pieczony kalafior
- Tortilla z pastą z indyka
- Wytrawne galaretki
- Chlebek z pastą łososiową
- Nuggetsy
- Paluszki z sezamem
- Pomidorowo ziołowe krakersy
- Sezamowe sucharki
- Bobasowa kostka rosołowa
- Sos gyros i sos czosnkowy
Należy pamiętać, że są to przepisy okolicznościowe, które
W pierwszym jak i kolejnych latach życia dziecka warto zrezygnować z cukrów dodanych w diecie niemowlaka i małego dziecka. Co to są cukry dodane ?
“W zaleceniach, badaniach naukowych, regulacjach dotyczących żywności i oznaczeniach produktów spożywczych należy powszechnie stosować termin „wolne cukry”, który zgodnie z definicją WHO dotyczy mono- i disacharydów dodawanych do żywności oraz cukrów naturalnych występujących w miodzie, syropach i sokach owocowych. ”
Czym w takim przypadku osładzać desery i słodkie posiłki dla maluchów ?
“Cukry naturalnie występujące w nienaruszonych owocach (świeżych, zamrożonych lub suszonych) ”
Należy pamiętać, że każda obróbka zwiększa dostępność cukrów w danym posiłku 🙂