Ugotowane rozgniecione widelcem

Fasola biała

Jest dozwolona dla niemowlaka od początku rozszerzania diety. Mimo, że strączki nie cieszą się popularnością podczas produktów wprowadzanych do diety niemowląt, nie musisz się ich obawiać. Są świetnym źródłem żelaza i witamin z grupy B. Z powodzeniem mogą służyć jako zamiennik mięsa lub być wykorzystywane do wypieków czy past chlebowych. Proces gotowania białej fasoli jest czasochłonny, możesz skorzystać z tych z zalewy. Ważne jest abyś dokładnie wypłukała fasolę z soli, którą ta zalewa zawiera.
Biała fasola jest świetnym dodatkiem do zup.

Fasola biała Przeczytaj »

Brokuł

Jest dozwolony dla niemowlaka od początku rozszerzania diety. Jest dość popularnym warzywem podawanym dzieciom. Podając jeden z pierwszych razy warto gotować go 5 minut dłużej aby kawałek warzywo “rozpadało” Ci się w dłoniach. Jeżeli będziesz w stanie rozgnieść go kciukiem i palcem wskazującym lub między językiem a podniebieniem, możesz podać go niemowlakowi.

Brokuł Przeczytaj »

Biała fasola Freshona

Strączki są świetnym źródłem białka, błonnika oraz składników mineralnych. Warto, aby wprowadzać je do jadłospisu malucha od początku rozszerzania diety. Możesz je na początku miażdżyć widelcem, dodawać do zupy, gulaszu, makaronu lub zblendować na pastę do pieczywa.

Biała fasola Freshona Przeczytaj »

Ziemniaki

Są dozwolone w diecie niemowlaka od początku rozszerzania diety. Często spotykane naszych stołach. Niemowlakowi możesz je podać jako puree, lub ugotowane w całości. Jeśli są odmianą suchą warto do puree dodać łyżeczkę masła/mleka aby były łatwiejsze w konsystencji do zjedzenia.
Można je wykorzystywać jako składnik zupy czy placków.
Młodych ziemniaków nie musisz obierać dziecku ze skórki.

Ziemniaki Przeczytaj »

Pigwa

PIgwa to źródło Witaminy C, jest bardzo twardym owocem. Możesz podawać go od początku rozszerzania diety. Idealny owoc do robienia domowyxh przetworów, np dżemów z dodatkiem pektyny, bez dodatku cukru.
Niemowlakowi możesz podgotować pigwę aby była bardziej miekka, wtedy podać w całości lub kawałku.

Pigwa Przeczytaj »

Fasola biała

Jest dozwolona dla niemowlaka od początku rozszerzania diety. Mimo, że strączki nie cieszą się popularnością podczas produktów wprowadzanych do diety niemowląt, nie musisz się ich obawiać. Są świetnym źródłem żelaza i witamin z grupy B. Z powodzeniem mogą służyć jako zamiennik mięsa lub być wykorzystywane do wypieków czy past chlebowych. Proces gotowania białej fasoli jest czasochłonny, możesz skorzystać z tych z zalewy. Ważne jest abyś dokładnie wypłukała fasolę z soli, którą ta zalewa zawiera.
Biała fasola jest świetnym dodatkiem do zup.

Fasola biała Przeczytaj »

Brokuł

Jest dozwolony dla niemowlaka od początku rozszerzania diety. Jest dość popularnym warzywem podawanym dzieciom. Podając jeden z pierwszych razy warto gotować go 5 minut dłużej aby kawałek warzywo “rozpadało” Ci się w dłoniach. Jeżeli będziesz w stanie rozgnieść go kciukiem i palcem wskazującym lub między językiem a podniebieniem, możesz podać go niemowlakowi.

Brokuł Przeczytaj »

Biała fasola Freshona

Strączki są świetnym źródłem białka, błonnika oraz składników mineralnych. Warto, aby wprowadzać je do jadłospisu malucha od początku rozszerzania diety. Możesz je na początku miażdżyć widelcem, dodawać do zupy, gulaszu, makaronu lub zblendować na pastę do pieczywa.

Biała fasola Freshona Przeczytaj »

Awokado

Awokado jest bezpieczne od początku rozszerzania diety. Dojrzałe i miękkie może być podane w kawałku, rozdrobnione widelcem, podane jako pasta na kanapce (awokado zmiksowane z ugotowanym jajkiem). Awokado jest świetnym składnikiem koktajli a dzięki temu, że zawiera dużo dobrych tłuszczy podbija nie tylko smak warzywnych koktajli. Dzięki tłuszczowi zawartemu w awokado wchłanianie witamin jest lepsze. Spróbuj koktajlu awokado + jarmuż/szpinak + banan.

Awokado Przeczytaj »

Shopping Cart