Te gofry wyszły przypadkiem, przy czyszczeniu lodówki. Są chrupiące i sycące. Założe się, że nie wyczujesz w nich białej fasoli, z której są wykonane !Biała fasola z przepisu jest z puszki. Taka fasola zawiera odrobinę soli. Co w tym wypadku zrobić ? Dokładnie wypłucz fasole przez użyciem i nie podawaj w pierwszych dwóch miesiącach rozszerzania diety. Zalety płynące ze strączków są ogromne dlatego nie unikaj ich w diecie niemowlaka. Nie są przeciwskazaniem od początku rozszerzania diety. Możesz oczywiście użyć też suchej fasoli :) Biała fasola jest też źródłem żelaza a ten składnik jest tym niedoborowym w drugim półroczu życia malucha. Staraj się aby każdy posiłek zawierał 1 produkt bogaty w żelazo.Listę produktów a także więcej informacji o istotności żelaza w diecie malucha znajdziesz tutaj
50gbanana(jeśli nie chcesz używać banana to zmieszaj 1 łyżeczkę zmiksowanego siemienia lnianego z 3 łyżeczkami wody)
10gmasła orzechowego 100%
20goliwy z oliwek
Przygotowanie
Białą fasole ugotuj lub dokładnie wypłucz z zalewy jeśli używasz tej z puszki.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj mikserem na gładką masę
Piecz w dobrze rozgrzanej gofrownicy
Informacje dodatkowe
Używaj mocnej gofrownicy, takiej z minimum mocy 1400 W. Osobiście polecam markę Dezal
Słowo kluczowe Gofry
Próbowałaś przepisu lub masz jakieś pytania ?Daj mi znać w komentarzu. Na codzień zapraszam też do siebie na instagram gdzie dziele się informacjami i przepisami na czas rozszerzania diety.
Korzystasz z moich treści i darmowych przepisów? Na instagramie jest około 90 darmowych przepisów i informacji o rozszerzaniu diety. Będzie mi bardzo miło jak postawisz mi wirtualną kawe. Dla mnie to duża motywacja aby dalej tworzyć dla Ciebie darmowe treści. Kawę postawisz TUTAJ . Do usłyszenia ! :)