240 mlmleka roślinnego lub wody dobrej jakościowo ( 1 szklanka)
szczypta wanilii
maliny
Przygotowanie
Kaszę jaglaną opłukujemy pod zimną wodą a następnie przelewamy wrzątkiem aby zniwelować goryczkę kaszy
Gotujemy 10 minut w szklance wody/mleka często mieszając. Dodajemy wanilię (dolewamy wodę/mleko gdy za gęste)
Przekładamy do foremek sylikonowych lub innych posmarowanych olejem
Po ostygnięciu wkładamy do lodówki do uzyskania zwartej konsystencji. Dekorujemy malinami.
Informacje dodatkowe
Jeżeli nie masz/ nie używasz mąki jaglanej - zblenduj suchą kaszę jaglaną na mąkę.Można posypać zmielonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi
Słowo kluczowe Ciastka, Ciasto
Próbowałaś przepisu lub masz jakieś pytania ?Daj mi znać w komentarzu. Na codzień zapraszam też do siebie na instagram gdzie dziele się informacjami i przepisami na czas rozszerzania diety.
Korzystasz z moich treści i darmowych przepisów? Na instagramie jest około 90 darmowych przepisów i informacji o rozszerzaniu diety. Będzie mi bardzo miło jak postawisz mi wirtualną kawe. Dla mnie to duża motywacja aby dalej tworzyć dla Ciebie darmowe treści. Kawę postawisz TUTAJ . Do usłyszenia ! :)